Luuk Wiggers en Walter Jochems hebben hun Draai gevonden!

Medio januari jl. opende Kafé de Draai, na een grondige interne verbouwing, wederom haar deuren voor het grote publiek. Het resultaat mag er zijn: een klassiek grandcafé met een knipoog naar moderniteit.
Kafe de Draai is de plek om bijeen te komen met familie, vrienden en collega’s voor een borrel of te genieten van een lekkere kop koffie of thee. Naast een speciale drankenkaart, met daarop o.a. een verscheidenheid aan speciaal bieren, wijnen en prosecco’s beschikt Kafe de Draai ook over een kaart met daarop kleine vingergerechten.

Het kafe is alle dagen geopend van ’s morgens 11:00 uur tot in de late uurtjes. Op het terras is het zowel in de winter, als in de zomer heerlijk vertoeven.

Inrichting
Het pand waarin de Draai is gevestigd stamt uit 1869 en kent een Jugendstil opbouw, wat meegenomen is bij de keuze van de inrichting. Qua kleurenstelling is er voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke tinten. De robuust lange bar is van donker eiken en de vloer is een combinatie van natuursteen met hout. Lange hoge en lage gecapitonneerde banken maken de inrichting compleet.

Het achterste gedeelte van Kafe de Draai is verlaagd en biedt zodoende ruimte om een poppodium te kunnen creëren, waar de bekendere bands van Friesland en Nederland komen optreden. Dit podium biedt ook de ruimte aan opkomende cabaretiers en stand-up comedians om hun talent aan het Sneeker uitgaanspubliek te tonen.

Op de bovenverdieping worden de WC’s en de garderobe gevestigd. De toiletten zullen voor de bezoekers qua uitstraling heel verrassend zijn.

De Eigenaren
De eigenaren Luuk Wiggers en Walter Jochems zijn geen onbekenden van elkaar.

Zo was Luuk Wiggers de oprichter en grondlegger van Ludiek en heeft hij aan de basis gestaan van de huidige Witte Kat. Beide zaken besluit hij in 2004 van de hand te doen. De Witte Kat wordt overgenomen door Walter Jochems die daar, na zijn terugkeer uit de Dominicaanse Republiek, in dienst was als bedrijfsleider.

Mei 2010 openen zij samen met Jan-Joost van der Woude de deuren van Mootz. Een modern, eigentijds en trendy café. “Met Mootz wilden wij iets neerzetten wat er in Sneek nog niet was”, aldus Luuk Wiggers.

Met de overname van Kafe de Draai in september en de opening in 2012 is een stille wens in vervulling gegaan!